STIMULEER THUISWERKPRODUCTIVITEIT

Thuiswerken is ondertussen niks nieuws meer. Maar biedt u uw medewerkers de tools om productief en tegelijk veilig te werken? RDS of VDI kan de oplossing bieden.

GEEF WERKNEMERS DE TOOLS DIE ZE NODIG HEBBEN OM THUIS TE WERKEN

Vandaag, meer dan ooit, moeten werknemers overal kunnen werken, soms zonder veel kennisgeving vooraf. Als u uw werknemers onlangs hebt moeten vragen om thuis te werken, hebt u misschien een lagere productiviteit geconstateerd.

Videoconferenties en e-mail hebben hun beperkingen. Werknemers hebben betrouwbare toegang nodig tot de bestanden en applicaties die ze voor hun werk gebruiken. Daarnaast moet u er zeker van zijn dat bestanden en data centraal op een veilige server zijn opgeslagen om de data te beschermen en de versiecontrole te waarborgen.
Toegang op afstand bieden kan echter een uitdaging zijn, vooral als u dit binnen een kort tijdsbestek probeert te doen.

U moet zeker weten dat u de betrouwbaarheid en prestaties kunt leveren die werknemers nodig hebben om productief te zijn, terwijl voor IT alles eenvoudig moet blijven en u gevoelige data goed moet beschermen. Tijdens deze onvoorspelbare tijden wil HPE dat u zich beseft dat u opties hebt.

Wij hebben twee manieren ontdekt waarop het midden- en kleinbedrijf (mkb) en hoofdkantoren op één locatie thuiswerkers toegang op afstand tot gecentraliseerde bronnen kunnen bieden. Met Windows Server Remote Desktop Service (RDS) of een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) kunt u garanderen dat werknemers goed zijn uitgerust om uw bedrijf tijdens onzekere tijden op de rails te houden.

Meer weten? Bekijk de whitepaper of neem direct contact op voor een vrijblijvende oplossing op maat.

RDS | Remote desktop Service

Een RDS draait op een of meer fysieke servers waarop meerdere gebruikers tegelijkertijd inloggen in elk een eigen sessie. De sessies maken gedeeld gebruik van de hardware van de (virtuele) server. Indien er meerdere servers gebruikt worden is ook load balancing beschikbaar waardoor de systeembronnen optimaal gebruikt worden.

Voordelen:
Gebruikers kunnen van overal ter wereld inloggen in de eigen werkomgeving en het is voor de gebruiker niet nodig om zware hardware te gebruiken. De verwerking vindt plaats op de servers. Daarnaast zijn er uitgebreide back-up en restoremogelijkheden.

Nadelen:
De systeemprestaties van het hele systeem kunnen beïnvloed worden wanneer een of meerdere gebruikers zware taken uitvoeren. Daarnaast werken alle gebruikers in aparte sessies, maar wel binnen hetzelfde operating system (OS) met dezelfde instellingen en geïnstalleerde applicaties.

VDI | Virtual Desktop Infrastructure

Bij VDI draait iedere sessie in een eigen afgesloten VM met eigen toegewezen bronnen. Dit geeft beheerders de flexibiliteit om meerdere en/of specifieke bronnen zoals processorkernen, GPU’s en geheugen toe te wijzen aan gebruikers die zware taken uitvoeren. Daarnaast biedt VDI de mogelijkheid om per VM een afwijkend operating system (OS) toe te passen.

Voordelen:
Met name binnen een omgeving met een divers applicatielandschap biedt een VDI voordelen. Denk hierbij aan een middelgroot bedrijf waar voor de afdeling administratie, marketing en ontwikkeling op eenzelfde omgeving werken maar wel een andere behoefte aan processing power heeft.

Nadelen: 
VDI biedt extra voordelen tegenover RDS maar geen van de nadelen zijn hierop van toepassing.

RDS/VDI Hybride

Ook is het mogelijk beide systemen te combineren. Zo kunt u in een middelgroot bedrijf  op de afdeling softwareontwikkeling een VDI omgeving toepassen en de afdeling administratie voorzien van een RDS oplossing.

De beste oplossing voor uw bedrijf?

Wilt u uw werknemers ook de flexibiliteit geven om thuis en op kantoor gebruik te maken van dezelfde veilige omgeving?

Neem contact op en laat u vrijblijvend adviseren door een van onze RDA/VDI experts.