Welkom in het nieuwe normaal:

Waar thuiswerken eerst nog een luxe was is het nu het nieuwe normaal voor iedereen met een kantoorfunctie. Maar niet iedereen heeft thuis de beschikking over de middelen op kantoor.

Daarom bieden we je op deze pagina de tools & tips om ook thuis fijn te kunnen werken en zo productief mogelijk te zijn.

 

 

Je tweede werkplek aan huis

Maar weinig mensen hebben een kantoorruimte aan huis. Veel mensen zijn gebonden aan de keukentafel of een klein bureau.

Daarom hebben we een Thuiswerkpack dat bestaat uit een snelle laptop, dockingstation én externe draagbare monitor zodat jij thuis net zo productief kan zijn als op kantoor! Het thuiswerkpack is extra voordelig maar beperkt leverbaar, bestel hem dus snel!

 

 

 

 

 

[product id=”9315″]

Alles om jouw thuiswerkplek aangenaam en productief te maken

De beste tools om ervoor te zorgen dat jij thuis op een fijne en productieve manier kan werken.

 

[product_category per_page=”6″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”thuiswerkpack-2020″]

Zorgeloos printen zonder zorgen om de inkt!

Vooral bij thuiswerken print je meer dan verwacht. Is het niet voor je werk is het wel een werkje voor de kinderen.
Brother’s got you covered met de All-in-box bundels die ervoor zorgen dat jij 3 jaar lang zorgeloos kunt blijven printen
zonder zorgen om inkt of de technische staat van de printer.

 

10 Tips voor de thuiswerker

Thuiswerken is mooi en makkelijk maar eist wel discipline van de thuiswerker.
Vooral in de huidige periode waarin overheidsmaatregelen ervoor zorgen dat ook de kinderen nog veel thuis zijn.

Creëer een werkplek
Werkgevers geven veel uit aan arbo-verantwoord meubilair. De bank, een luie stoel of een kussen op de vloer is geen werkplek. Ga altijd aan een tafel met een goede stoel zitten. Als je de mogelijkheid hebt; Zorg dan voor een plek in een aparte (afsluitbare) ruimte en zet hier een bureau neer met een goede bureaustoel. Zet je monitor op de goede hoogte neer (desnoods op een stapel boeken) en zorg dat je stoel goed staat ingesteld. Aan het einde van de dag laat je het thuiskantoor achter je en zit je in je vrije tijd in een andere omgeving.

Zet je wekker niet te laat!
Je hoeft de deur niet uit, maar ook als thuiswerker ben je nog steeds onderdeel van een team dat op je rekent. Zet je wekker daarom vroeg genoeg zodat je op tijd op je werkplek aanwezig bent en bereikbaar bent voor collega’s.

Plan je pauzes
Zorg ervoor dat je op vaste tijden iets te drinken pakt en je lunch nuttigt. Communiceer deze lunchtijden aan je collega’s zodat deze weten wanneer je afwezig bent. Hou je zo veel mogelijk aan deze tijden en zorg ervoor dat je minimaal een keer per uur even opstaat en kort beweegt.

Minimaliseer afleiding in je omgeving
Zorg ervoor dat de afleiding van kinderen, huisdieren of de verleiding van huishoudelijke taken tot een minimum wordt beperkt. Als je met twee personen thuis bent; maak dan afspraken over wie op welk moment de zorg op zich neemt zodat je momenten van rust voor jezelf en je partner creëert waarin je productief kunt zijn.

Minimaliseer online afleiding
Zonder de impulsen van collega’s om je heen vergeet je snel de tijd en kan “even mijn LinkedIn checken” zomaar langer duren dan normaal. Probeer ook deze zaken te plannen op vaste tijden.

Blijf verbonden
Plan op vaste momenten een (Teams)meeting of conference call in waarin je even met elkaar communiceert. Noteer in aanloop hiervan dingen die je wilt bespreken.

Voorkom stilte
Zet een radio neer of een Bluetooth speaker met muziek. Zorg voor afwisselende muziek op een matig volume gelijk aan het achtergrondgeluid dat je hebt op een normale kantoor-dag. Hiermee voorkom je dat je loom wordt van de stilte en hou je energie.

Voorkom weekendwerk
Tenzij je werk en functie het vereist moet je vooral bij thuiswerk voorkomen dat je ook in het weekend gaat werken. Je zit al genoeg aan je thuiswerkplek; Het weekend is het moment om tot rust te komen.

Werk niet te lang door
Je hoeft niet in de file te staan, dus je kunt nog even doorgaan. En voor je het weet ben je weer een uur verder. Net zoals met de aanvang moet je scherp zijn op eindtijden. Ook na thuiswerken moet je rust pakken, ga daarom niet te lang door.

Wissel af in werkzaamheden
Zorg voor voldoende wisseling in je werkzaamheden. Het zal veel achter de computer zijn, maar ook hier geldt; verandering in spijs doet eten.