Al jaren neemt Nederland mondjesmaat stappen om het thuiswerken te bevorderen.
Logisch; Thuiswerken bespaart je werknemers reistijd, vervoerskosten en je bespaart flink op kantoorkosten.

Met de komst van het Coronavirus is heel Nederland plots verplicht om zo veel mogelijk thuis te werken en dat is te zien!
De vraag naar laptops, webcams en thuiswerkplekken is zo explosief gestegen dat ook wij het nauwelijks bijhouden.

Alles voor jouw ideale thuiswerkplek:

Zorg ervoor dat jouw thuiswerkplek je in staat stelt om productief te zijn en in rust te kunnen werken. We hebben hieronder een kleine selectie gemaakt van producten waarmee jij je ideale thuiswerkplek creëert.

Hoe ziet jouw ideale thuiswerkplek eruit?
• Een micro-desktop met een of twee monitoren?
• Een laptop met docking-station en monitor?

10 Tips voor de thuiswerker

Thuiswerken is mooi en makkelijk maar eist wel discipline van de thuiswerker.
Vooral in de huidige periode waarin overheidsmaatregelen ervoor zorgen dat ook de kinderen nog veel thuis zijn.

Creëer een werkplek
Werkgevers geven veel uit aan arbo-verantwoord meubilair. De bank, een luie stoel of een kussen op de vloer is geen werkplek. Ga altijd aan een tafel met een goede stoel zitten. Als je de mogelijkheid hebt; Zorg dan voor een plek in een aparte (afsluitbare) ruimte en zet hier een bureau neer met een goede bureaustoel. Zet je monitor op de goede hoogte neer (desnoods op een stapel boeken) en zorg dat je stoel goed staat ingesteld. Aan het einde van de dag laat je het thuiskantoor achter je en zit je in je vrije tijd in een andere omgeving.

Zet je wekker niet te laat!
Je hoeft de deur niet uit, maar ook als thuiswerker ben je nog steeds onderdeel van een team dat op je rekent. Zet je wekker daarom vroeg genoeg zodat je op tijd op je werkplek aanwezig bent en bereikbaar bent voor collega’s.

Plan je pauzes
Zorg ervoor dat je op vaste tijden iets te drinken pakt en je lunch nuttigt. Communiceer deze lunchtijden aan je collega’s zodat deze weten wanneer je afwezig bent. Hou je zo veel mogelijk aan deze tijden en zorg ervoor dat je minimaal een keer per uur even opstaat en kort beweegt.

Minimaliseer afleiding in je omgeving
Zorg ervoor dat de afleiding van kinderen, huisdieren of de verleiding van huishoudelijke taken tot een minimum wordt beperkt. Als je met twee personen thuis bent; maak dan afspraken over wie op welk moment de zorg op zich neemt zodat je momenten van rust voor jezelf en je partner creëert waarin je productief kunt zijn.

Minimaliseer online afleiding
Zonder de impulsen van collega’s om je heen vergeet je snel de tijd en kan “even mijn LinkedIn checken” zomaar langer duren dan normaal. Probeer ook deze zaken te plannen op vaste tijden.

Blijf verbonden
Plan op vaste momenten een (Teams)meeting of conference call in waarin je even met elkaar communiceert. Noteer in aanloop hiervan dingen die je wilt bespreken.

Voorkom stilte
Zet een radio neer of een Bluetooth speaker met muziek. Zorg voor afwisselende muziek op een matig volume gelijk aan het achtergrondgeluid dat je hebt op een normale kantoor-dag. Hiermee voorkom je dat je loom wordt van de stilte en hou je energie.

Voorkom weekendwerk
Tenzij je werk en functie het vereist moet je vooral bij thuiswerk voorkomen dat je ook in het weekend gaat werken. Je zit al genoeg aan je thuiswerkplek; Het weekend is het moment om tot rust te komen.

Werk niet te lang door
Je hoeft niet in de file te staan, dus je kunt nog even doorgaan. En voor je het weet ben je weer een uur verder. Net zoals met de aanvang moet je scherp zijn op eindtijden. Ook na thuiswerken moet je rust pakken, ga daarom niet te lang door.

Wissel af in werkzaamheden
Zorg voor voldoende wisseling in je werkzaamheden. Het zal veel achter de computer zijn, maar ook hier geldt; verandering in spijs doet eten.

De juiste tools om thuis productief te kunnen werken

Sinds de komst van snelle laptops en micro-desktops is het voor het gros van de werknemers niet meer nodig om een grote systeemkast onder het bureau te hebben staan. Elke moderne laptop en micro-desktop is voldoende krachtig voor elk soort kantoorwerk. Een voordeel van een laptop is dat je deze op kantoor en thuis kunt gebruiken en met een microdesktop kan je direct een grote monitor aansluiten en hou je plek over op je bureau!

De voordelen van werken met een laptop:
• Werken waar je wilt
• Draadloze vrijheid
• Makkelijk mee te nemen

De voordelen van werken op een micro-desktop:
• Geen grote systeemkast
• Bespaar bureauruimte
• Werk op een groot scherm

Bijvoorbeeld:

Wil je helemaal onafhankelijk zijn van hardware? Kijk dan eens naar een “werkplek in de cloud” Hierbij krijgt elke werknemer een complete online werkplek waarop hij of zij kan inloggen op welk systeem dan ook, waar ook ter wereld. Het enige wat hij of zij nodig heeft is een internet verbinding en een laptop, desktop, Chromebox of zelfs iPad!

Voordelen van werken in de cloud:
• Systeemeisen zijn zeer laag
• Extreme dataveiligheid, alle data is in de cloud
• Je eigen werkomgeving op welk systeem dan ook
• Altijd de laatste software centraal geregeld voor alle medewerkers

Wil je ook werken in de cloud?

Thuiswerken is makkelijk, maar niet alles is te regelen via email of Skype waarbij je steevast de eerste paar minuten kwijt bent aan het instellen van het beeld en/of geluid. Soms wil je snel even een collega spreken en dan is de telefoon het makkelijkst. Maar hoe verbind je iemand door naar een collega of pak je thuis even een kantoorlijn op?

De beste oplossing is een virtuele telefooncentrale met VOIP (Voice Over IP) techniek. Deze gedraagt zich als een normale telefooncentrale met het verschil dat alle toestellen via internet verbonden zijn en niet gebonden zijn aan een kantoornetwerk. Het maakt dus niet uit waar deze toestellen zich bevinden, op kantoor, thuis of in het buitenland.

Daarnaast is het ook mogelijk om te bellen met de Vialer VOIP-app. Dit is een compleet kantoortoestel in een app op je smartphone. Hierbij ben je verlost van een mobiele verbinding en vast toestel en kan je thuis, op kantoor en onderweg bellen met kraakhelder geluid over je 4G of WiFi verbinding!

 

Voordelen van VoIP
• Eenvoudig beheer in de Cloud
• Je kantoortelefoon in een APP
• Vaste telefoons op elke locatie, thuis en op kantoor
• Legio aan functies voor groepen, voicemail, wachtmuziek, bel-plannen en meer!

Ook overstappen op bellen anno 2020?