Maak kennis met de nieuwe Office app voor iPad.

In een grote update heeft Microsoft de Office apps voor iPhone samengebracht in een nieuwe Office app speciaal voor iPadOS.


Eindelijk een “Native” app!

Voorheen waren de Microsoft Office apps ontworpen voor iPhone en werden deze op de iPad automatisch vergroot. Doordat de nieuwe app speciaal voor iPadOS gemaakt is, maakt deze optimaal gebruik van het grote scherm van de iPad.

Hierbij zijn features speciaal voor de iPad verder uitgewerkt waaronder een verbeterde ondersteuning voor draadloze muizen en toetsenborden.

Op zoek naar een toetsenbord, touchpad of muis voor je iPad?
Neem contact op!

Een app voor alles

De nieuwe Office app is een app die de losse (iPhone) apps Word, Powerpoint en Excel vervangt. Microsoft verwacht op termijn de losse apps geheel te vervangen met de nieuwe app.

Kan een iPad eindelijk een werkstation vervangen?

Je kunt steeds meer met een iPad en vooral de iPad pro is een indrukwekkend apparaat voor met name creatievelingen.

Toch zijn gebruikers beperkt tot een besturingssysteem dat beheerfuncties mist en geen ondersteuning biedt voor desktopapplicaties zoals je die op een werkstation of laptop gebruikt.

Daarnaast is het scherm veel kleiner dan een monitor wat een ergonomische werkhouding en productiviteit doorgaans niet ten goede komt.

Toch is een iPad in combinatie met de nieuwe Microsoft Office app een prima aanvulling op je werkplek. Vooral als je jezelf veel verplaatst binnen de kantooromgeving of wanneer je veel onderweg bent.

 

En in de toekomst?
Vooral Apple is druk bezig met het steeds verder naar elkaar toebrengen van hun mobile devices, laptops en desktops. We verwachten dan ook dat op termijn alle devices op hetzelfde besturingssysteem gaan werken.

Foto door Anthony Shkraba via Pexels

App downloaden
De nieuwe Microsoft Office app kan gratis gedownload worden uit de Apple Appstore.

De app is in de basis gratis, maar om samen te kunnen werken aan documenten is minimaal een Microsoft365 licentie/abonnement nodig.